Misjonstur

Y-talk reiser på misjonstur til Kenya påsken 2024! NB! Turen er full, men det er mulig å sette seg opp på venteliste.

Har du lyst til å bli med på en meningsfull tur sammen med ungdommer fra Follo? Du er velkommen til å bli med Y-talk på misjonstur!

 

Hvorfor misjonstur

På misjonstur får man mulighet til å oppleve misjon på nært hold, nye og sterkere vennskap og en voksende global kirke. Sammen med andre ungdommer får man en smakebit av misjonsarbeidet Misjonssambandet driver i Kenya, og hjelpe til i dette arbeidet.

 

Misjonsturen til Kenya gir deg også mulighet til å:

 • Se viktigheten av misjon
 • Bygge relasjoner med kristne ungdommer i andre kulturer
 • Være turist og nyte noen rolige dager i eksotiske (og varme) Kenya
 • Ta med deg lærdom og inspirasjon hjem til Norge
 • Bli utfordra og gira på misjon
 • Vokse i troen på Gud
 • Møte en annen kultur

Foreløpig program

Detaljert program kommer senere. Vi har flinke og rutinerte utsendinger (misjonærer) i Kenya som er vant til å ta imot team fra Norge. De skreddersyr et program for oss.

 

Allerede nå har vi planlagt tre hovedpunkter på programmet:

 • «Tomta» i Nairobi (hovedbasen for Misjonssambandet i Kenya). Tomten er svært stor og har en rekke ulike beboelses og bruksbygninger, med gode muligheter for både undervisningslokaler og uteaktiviteter. Tomten har store grøntarealer, og basseng. I tillegg til kontorer, skoler og boliger, ligger både Misjonssambandet sitt gjestehus og konferansesenter på tomten. Vi starter turen med et par dager her for å akklimatisere oss og forberede oss på det som ligger foran.
   
 • Pokot. Dette er ute på landsbygda. Her får vi delta på gudstjeneste hos de lokale kristne, som er en opplevelse i seg selv, spesielt i påsken. Her har Misjonssambandet drevet tradisjonelt misjonsarbeid og betydd mye for lokalsamfunnet.
   
 • Kysten. Her skal vi besøke et voksensenter som driver med lese- og skriveopplæring spesielt for kvinner. I tillegg til å besøke noen kirker i området blir det mulighet til å bade i det Indiske hav. Kysten er muslimsk område, noe som preger både kulturen og misjonsarbeidet. Etter planen flyr vi hjem til Norge herifra, men det kommer litt an på prisen på flybillettene.

 

Økonomi

Totalt vil denne turen koste omtrent 15 000 NOK per person. Vi regner med at dugnader, innsamlinger og eventuelt støtteordninger vil betydelig redusere prisen hver enkelt faktisk må betale. Hva den endelige summen hver enkelt må betale avhenger av priser på flybilletter, samt hvor mye vi klarer å samle inn gjennom dugnader, innsamlinger og støtteordninger. Målet er at egenanndelen skal bli på rundt 10 000 NOK per person, men mer konkret enn det er det vanskelig å være på nåværende tidspunkt. Uansett; det er bare å begynne å spare og gjøre seg klar til dugnad og innsamlinger.

 

I tillegg ønsker vi å samle inn penger som går til arbeidet som drives i Kenya. Denne innsamlingen vil pågå også etter misjonsturen. Vi tror at misjonsturen vil bidra til økt giverglede.

Hvem misjonsturen er for

Misjonsturen er primært for ungdom (fra 8. klasse og oppover) tilknyttet Y-talk, men det er ikke krav om tilhørighet. Både i forkant av misjonsturen, gjennom dugnader og innsamlinger, og ikke minst under selve misjonsturen vil et godt og inkluderende fellesskap være sentralt. Vi heier derfor på at alle som deltar på turen har en inkluderende holdning og et ønske om å bidra positivt inn i fellesskapet.

 

Når vi reiser med ungdommer helt ned i 8. klasse-alder så trenger vi å ha med flere voksne. Det er derfor åpent for at voksne kan delta, enten foreldre eller andre, som vil være med på ungdommens premisser.

 

Vi har per nå ingen øvre eller nedre begrensninger når det gjelder antall deltakere på misjonsturen. Vi har reservert 30 sengeplasser på «tomta», men dette kan justeres i ettertid.

Praktisk

Turen vil vare fra palmehelga til 1.-2. påskedag (ca. ti dager). Etter planen flyr vil fra Gardermoen til Nairobi. Retur fra Mombasa (kysten). Vi bestiller flybilletter felles gjennom et reisebyrå som Misjonssambandet har avtale med.

 

Turen er i regi av Misjonssambandet, noe som gjør at alle deltagerne omfattes av rutiner, retningslinjer og beredskapsplaner som Misjonssambandet har for sine utsendinger. Vi blir med andre ord tatt godt vare på og har de beste forutsetninger for å få en trygg og god tur. Undertegnede (Andreas Furnes) er leder og kontaktperson for turen. I tillegg har vi lokale ansatte i Kenya som vil ha ansvar for oss gjennom hele oppholdet.

 

Mer informasjon om vaksinasjon vil komme etter hvert, men det kan være greit å være klar over at turen vil kreve vaksiner mot ulike typer sykdommer. Det vil også komme mer informasjon om visum og andre praktiske forhold på et senere tidspunkt.

Påmeldingsprosess

For å få plass på turen må man gjennomføre en enkel påmeldingsprosess for å få bli med. Dette gjør vi for å ha kontroll på hvem som blir med, for å tydeliggjøre at vi stiller noen krav til de som vil bli med, samt for å skape en viss bevissthet for hvorfor man reiser på tur.

 

Påmeldingsprosessen består av:

 • Man skriver minst to setninger om hvorfor man vil være med på tur. Her er det ingen fastisvar. 
 • Oppgi personopplysninger:
  • Vaksinestatus
  • Om du har gjennomgått Covid-19 sykdom de siste 6 mnd.
  • Allergier eller andre helseplager vi bør vite om.
  • Passopplysninger (passnr., fullt navn og fødselsdato)
  • Forsikringsinformasjon (reiseforsikring)

Påmeldingen sendes til Andreas Furnes på e-post: afurnes@nlm.no

 

Når man har fått plass, må man signere en teamavtale (regler for turen, verdier og økonomiske forpliktelser). Når denne er signert, er påmeldingsprosessen fullført og det er bare å glede seg til tur!

 

Tidsplan og veien videre

Våren 2023              -         Informasjon, promotering og rekrutering

21. april 2023           -         Påmeldingsprosessen åpner

6. mai 2023              -         Dugnad

Våren og høsten      -         Fundraising. Mer info kommer.

15. september 2023 -        Påmeldingsprosessen stenger

Innen sept. 2023      -         Signering av teamavtale og forskuddsbetaling*

Januar 2024             -         Fundraising fortsetter

Påska 2024              -         MISJONSTUR

 

*en del av turen betales på forhånd, resten blir fakturert i ettertid. Beløpet man skal forskuddsbetale blir omtrent halvparten av den totale prisen.

 

Har du spørsmål så ta gjerne med Andreas Furnes (afurnes@nlm.no eller 93464520).

 

Jeg har selv vært med på flere misjonsturer, både som leder og deltaker, så jeg vet hvor mye en slik tur kan bety. Jeg drømmer og ber om at mange unge i Follo skal bli satt i brann for Guds rike gjennom denne misjonsturen. Bli med og se hva Gud gjør på misjonsmarken, og hva han kan gjøre i og gjennom deg!

Powered by Cornerstone